SLOW FASHION | BÆREDYGTIGHED

DET ER LET AT BLIVE FORVIRRET NÅR BEGREBER SOM ØKO MODE, LANGSOM (SLOW) MODE, GRØN MODE, ETISK MODE OG ANSVARLIG MODE DUKKER OP. HVAD ER HVAD? VI VIL GERNE VÆRE ÅBNE OM VORES TILGANG TIL MODE OG TYDELIGGØRE VORES HOLDNINGER. METTE FREJVALD ER ET SLOW FAHION BRAND, SOM KOMBINERER ÆSTETISK DESIGN MED EN ETISK OG BÆREDYGTIG TILGANG TIL MODE. BEGREBERNE SLOW, ETISK OG BÆREDYGTIG GÅR FOR OS HÅND I HÅND, MEN FOR OVERSKUELIGHEDENS SKYLD VIL VI FORKLARE DEM HVER FOR SIG.

SLOW FASHION:

SLOW FASHION ELLER LANGSOM MODE ER OPSTÅET SOM EN REAKTION MOD FAST FASHION (HURTIG MODE). SLOW FASHION HAR FOKUS PÅ KVALITETS TØJ MED EN LANG LEVETID, LOKAL PRODUKTION OG EN KORT OG MERE GENNEMSIGTIG REJSE FRA PRODUKTION TIL FORBRUGER. FAST FASHION (HURTIG MODE) ER SYNONYM MED FIRMAER MED EN STOR OG HURTIG PRODUKTION. FIRMAER SOM KAN LEVERE NYE STYLES MANGE GANGE OM ÅRET. DENNE TILGANG TIL MODE SKABER EN STOR OVERPRODUKTION OG ET STORT SPILD.

SLOW FASHION BRANDS ARBEJDER IKKE MED SÆSON TRENDS. TRENDS SOM KOMMER OG GÅR. SLOW FASHION ER EN BÆREDYGTIG BEVÆGELSE I VÆKST, SOM ARBEJDER PÅ AT BRINGE TØJBRANCHENS FART NED TIL ET MERE BÆREDYGTIGT NIVEAU.

SLOW FASHION HOS METTE FREJVALD BETYDER KVALITET OVER KVANTITET.

SLOW FASHION BETYDER AT GÅ IMOD MODEINDUSTRIENS SÆSON DIKTAT. VORES MISSION ER AT SKABE LANGTIDSHOLDBART KVALITETS DESIGN, SOM ALTID ER RELEVANT. TØJ SOM KAN BRUGES I MANGE ÅR.

SLOW FASHION ER OGSÅ AT TÆNKE KOLLEKTION, PRODUKTION OG SALG PÅ EN NY MÅDE. VI ARBEJDER MED SMÅ KOLLEKTIONER, BÅDE I ANTAL AF STYLES I EN KOLLEKTION OG I FORHOLD TIL HVOR STORT ET ANTAL HVER STYLE PRODUCERES I. VI PRODUCERER FØRST EFTER KUNDENS BESTILLING OG ALT PRODUCERES I DANMARK.

SLOW FASHION ER FOR METTE FREJVALD AT INSISTERE PÅ AT HAVE TID. TID TIL AT EKSPERIMENTERE OG GÅ I DETALJER MED HVER KOLLEKTION.

SLOW FASHION HANDLER OM AT KØBE FÆRRE STYLES, OG BRUGE DET DU ALLEREDE HAR I LÆNGERE TID. PASSE PÅ TØJET, STYLE DET PÅ EN NY MÅDE OG GIVE DET VIDERE, NÅR DU ER FÆRDIG MED DET. TÆNK LESS IS MORE.

BÆREDYGTIGHED:

BÆREDYGTIGHED HOS METTE FREJVALD HANDLER OM AT STILE EFTER EN MINDRE, MEN BEDRE GARDEROBE. EN GARDEROBE MED KVALITETS STYLES OG BEVIDSTHED OM IKKE AT OVERFORBRUGE.

BÆREDYGTIGHED ER FOR OS KUN AT PRODUCERE EFTER KUNDENS ORDRE OG HAVE ET MEGET BEGRÆNSET LAGER. 

BÆREDYGTIGHED HANDLER OM AT SKABE TØJ MED EN LANG LEVETID. VED AT LAVE KVALITETS TØJ KAN DET HOLDE LÆNGERE, OG DERMED SPARER VI PÅ RESSOURCER. EN ORDENTLIG BEHANDLING AF TØJET ER VIGTIG I FORHOLD TIL TØJETS LEVETID. VI HAR LAVET EN VASKE OG PLEJE GUIDE, SOM DU FINDER HER

BÆREDYGTIGHED ER AT MINIMERE TRANSPORTEN I MODEINDUSTRIEN. TRANSPORT ER EN STOR MILJØMÆSSIG BELASTNING. PRODUKTIONEN FRA START TIL SLUT SKER OFTE I FLERE LANDE. DET KRÆVER EN MASSE ENERGI OG MEDFØRER FORURENING. VED AT PRODUCERE LOKALT, SOM VI GØR, MINIMERES TRANSPORTEN, BRUGEN AF EMBALLAGE OSV OG DERMED DEN MILJØBELASTNING DER OFTE FØLGER MED TØJPRODUKTION.

BÆREDYGTIGHED HANDLER OM ANSVAR, NÅR VI UDVÆLGER MATERIALER TIL VORES PRODUKTER. DETTE ER EN VANSKELIG DEL. DET ER SVÆRT AT FINDE BÆREDYGTIGE TEKSTILER, FORDI UDVALGET IKKE ER STORT. TEKSTILPRODUCENTERNE VIL GERNE KALDE DERES TEKSTILER BÆREDYGTIGE, MEN DET ER DE LANGT FRA ALTID. DER ER STADIG MEGET AT ARBEJDE PÅ INDEN FOR DETTE OMRÅDE. VI GØR VORES BEDSTE, NÅR VI SKAL UDVÆLGE MATERIALER OG FORSØGER AT FINDE FREM TIL OM PRODUCENTERNE TALER SANDT. VI BRUGER OGSÅ EN DEL OVERSKUDSTEKSTILER I KOLLEKTIONERNE NETOP FOR AT BRUGE DE MATERIALER, DER ALLEREDE FINDES OG IKKE PRODUCERE NYT. DET GIVER OS OGSÅ MULIGHED FOR IKKE AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED KREATIVITETEN. ÆSTETIK OG VELDESIGNEDE STYLES KOMMER FØRST. VI INDGÅR INGEN KOMPROMISSER PÅ DESIGN, FORM, KVALITET OG DETALJER.

BÆREDYGTIGHED HANDLER FOR OS IKKE OM AT OFRE SIG OG GÅ PÅ KOMPROMIS, MEN OM AT ÆNDRE OG JUSTERE SINE VANER.

BÆREDYGTIGHED  ER AT GØRE SIT BEDSTE I HELE PRODUKTIONSPROCESSEN FOR AT VÆRE SÅ BÆREDYGTIG SOM MULIGT. VI ER IKKE PERFEKTE PÅ OMRÅDET, MEN DET HANDLER OM AT GØRE NOGET OG TAGE ANSVAR.

ETISK MODE:

ETISK MODE HANDLER FOR OS OM ORDENTLIGE ARBEJDSFORHOLD I MODEBRANCHEN OG IKKE KUN OM LØSNINGER TIL GAVN FOR MILJØET. DERFOR KALDER VI OS FOR ET ETISK BRAND.

ETISK MODE ER LOKAL PRODUKTION. AT VORES PRODUKTION KUN FOREGÅR I DANMARK SIKRER ORDENTLIGE ARBEJDSFORHOLD, EN GOD PORTION "KNOW-HOW", ET MINIMUM AF TRANSPORT OG EN MULIGHED FOR AT HAVE HÆNDERNE I PRODUKTET GENNEM HELE PROCESSEN. VI ER EN DEL AF SYLAB, DER ER ET EKSPERIMENTERENDE VÆRKSTED/SYSTUE, SOM ARBEJDER PÅ AT SKABE POTENTIALE FOR MERE SYPRODUKTION I DANMARK.

ETISK MODE HANDLER FOR METTE FREJVALD OM PASSION. NOGLE GANGE ER DET BARE IKKE VIGTIGT AT GØRE TINGENE HURTIGST OG BILLIGST. TØJ DER PRODUCERES I STORE MÆNGDER I FABRIKKER I F.EKS INDIEN, ER BARE IKKE DET, VI FORBINDER MED LÆKKERT KVALITETS TØJ. VI VIL HELLERE PRODUCERE FÆRRE STYLES OG PRODUCERE BEDRE TØJ, SOM VI ER GLADE FOR OG STOLTE AF AT SENDE TIL VORES KUNDER. SIDST MEN IKKE MINDST TØJ VI KAN STÅ INDE FOR.

DU KAN I ET INTERVIEW MED ENIITO LÆSE MERE OM, HVORFOR METTE FREJVALD VALGTE AT STARTE ET SLOW FASHION BRAND OG HVORFOR SLOW FASHION ER SÅ VIGTIGT: 

INTERVIEW MED ENIITO